På Grindstugans föräldrakooperativ är det förskolechefen och personalen som planerar den dagliga pedagogiska verksamheten.

Som förälder hos oss har du stor möjlighet att påverka ditt barns tid här på Grindstugan, antingen genom ditt engagemang i styrelsen eller genom ditt val av arbetsgrupp.

Styrelse

Då Grindstugan drivs som en ekonomisk förening har vi en styrelse som består av föräldrar, valda av föräldrar. Förutom posterna ordförande, sekreterare och kassör utgörs styrelsen av en redaktör som är ansvarig för vårt nyhetsbrev Grindstugenytt, en arbetsgruppsansvarig och en köksansvarig.

Ordföranden tillsammans med kassören och förskolechefen ingår i personalgruppen. De gör huvudsakligen budget och ekonomisk uppföljning. Personalgruppen arbetar även tillsammans med förskolechefen med personalfrågor, lönediskussioner, avtal o.s.v.

Vad innebär det att ha föräldratjänst?

Grindstugans förskola bygger på samverkan mellan föräldrar och personal. Personalen och förskolechef ansvarar för planeringen av den pedagogiska verksamheten. Vi föräldrar ser till att personalen har de rätta förutsättningarna att kunna genomföra det arbetet.

Föräldratjänsten har sett lite olika ut genom åren. I dagsläget har vi föräldratjänst varje torsdag kl. 13.30 - 17.30. Det innebär att din familj behöver avsätta cirka två eftermiddagar på hösten och tre på våren för att delta i verksamheten.

Grindstugan bemannas då vanligtvis av 4-5 engagerade föräldrar tillsammans med 1-2 pedagoger. Verksamheten bedrivs under denna eftermiddag gemensamt utomhus. Närvarande pedagoger ansvarar för barnens toalettbesök och kontakten med föräldrar vid hämtning. 

Vinsten för verksamheten är att pedagogerna får gemensam planeringstid varje vecka, mot tidigare en gång i månaden. Tid som används för gemensam information, pedagogiska diskussioner och utvecklingsarbete.

Tack vare närvaron i den pedagogiska verksamheten med barnen, erbjuds du som förälder inblick och delaktighet i ditt barns vardag på förskolan. Detta gynnar både personal och föräldrar som därigenom får bra kontakt och en större förståelse för barnens situation på Grindstugan.

Utöver föräldratjänsten kommer ni vårdnadshavare vara med i någon av dessa arbetsgrupper;

  • Marknadsföring

  • IT

  • Miljö

  • Samhörighet & Engagemang

  • Styrelsen