Maten hos oss på Grindstugan

 

Hej jag heter Indira och jag är kock här på Grindstugan. Jag är utbildad kock och har mer än 25 års erfarenhet i arbetet.

Bra mat i förskolan betyder att all mat som serveras inte bara är näringsriktigt utan också smakar gott!

 

Mitt mål är att laga så mycket av vår mat som möjligt från grunden med svenska ekologiska råvaror i den mån säsongen tillåter. Vi försöker att tänka på miljön och undviker varor med långa transportvägar.

 

Barnen här erbjuds en varierad och näringsrik kost och lär sig att prova det mesta, även bönor och linser. Vi undviker i största möjliga mån onödiga mängder socker och vi använder bregott, vegetabiliskt (omättat) fett, osötad fil eller yoghurt till mellis. Vi bakar det mesta av vårt bröd själva.

 

På morgonsamlingen brukar vi äta frukt, och för de barnen som är kvar lite senare på eftermiddagen brukar ett äpple sitta fint!


Vi har ett stort fint eget kök som är godkänt av Bygg- och miljökontoret. 


Nedan ser du ett exempel på en veckomeny på Grindstugan

  • Måndag: Spaghetti och köttfärssås
  • Tisdag: Fiskgryta med potatis
  • Onsdag: Broccolisoppa med hembakt bröd
  • Torsdag: Indisk Kikärtsgryta med ris och yoghurtsås 
  • Fredag Kycklinggryta med bulgur

 
Alla luncher serveras givetvis med grönsaker och vi dricker mjölk eller vatten till maten.